Hozzávalók:

         1 kg túró

         6 db tojás

         3 ek. búzadara

         3 ek. liszt

         10 dkg vaj

          2 kk. só

          cukor ízlés szerint

 

   Tetejéhez:

          2 dl tejföl

          2 db tojássárgája

                     

Elkészítés:

A túrót, tojást, búzadarát, lisztet, sót, cukrot és a vajat jól össze dolgozzuk.

Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük a tetejére pedig rá kenjük a tojássárgával össze kevert tejfölt.

Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük (arany barnára)

Készíthetünk belőle sós és természetesen édes verziót is.

A sóshoz értelem szerűen több sót teszünk ízlésünknek megfelelően.

Az édeshez pedig vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és természetesen az ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukrot.

Jó étvágyat ! 🙂