Hozzávalók a gombócokhoz:

                      1 kg darált hús

                      20 dkg rizs

                      4-5 kk. só

                      2 kk. bors

Hozzávalók a szószhoz:

                      2 l paradicsomlé

                      10 dkg liszt

                      cukor ízlés szerint

                     

 

A klasszikus paradicsomos húsgombóc recept elkészítése:

A húst a rizzsel, sóval, borssal jól összegyurjuk, hogy a kezünkön se maradjon hús.

A kapott masszából közepes nagyságú gombócokat formázunk. A gyerekek is nagyon segítőkészek ebben a tevékenységben. Vonjuk be őket 🙂

A paradicsom levet tegyük fel főni amikor forrásban van akkor tegyük bele a gombócokat és kb. 30 percig főzzük. Ezután kóstoljunk meg egyet,hogy megfőtt e rendesen, ha nem akkor készre főzzük a gombócokat.

Amikor kész akkor szedjünk ki a levéből, öntsünk hozzá egy kis hideg vizet is, mert anélkül amikor hozzá tesszük a lisztet össze csomósodik az egész, tehát a lisztet is beletesszük és jól összekeverjük majd besűrűsítjük vele a szószt.

Felforraljuk, ha nem lett elég sűrű még liszttel sűrűsítjük és ízlés szerint teszünk hozzá cukrot.

 

Jó étvágyat ! 🙂