1 kg darált hús
20 dkg rizs
4-5 kk. só
2 kk. bors
2 l paradicsomlé
10 dkg liszt
cukor ízlés szerint
A klasszikus paradicsomos húsgombóc recept elkészítése:
A húst a rizzsel, sóval, borssal jól összegyurjuk, hogy a kezünkön se maradjon hús.
A kapott masszából közepes nagyságú gombócokat formázunk. A gyerekek is nagyon segítőkészek ebben a tevékenységben. Vonjuk be őket 🙂
A paradicsom levet tegyük fel főni amikor forrásban van akkor tegyük bele a gombócokat és kb. 30 percig főzzük. Ezután kóstoljunk meg egyet,hogy megfőtt e rendesen, ha nem akkor készre főzzük a gombócokat.
Amikor kész akkor szedjünk ki a levéből, öntsünk hozzá egy kis hideg vizet is, mert anélkül amikor hozzá tesszük a lisztet össze csomósodik az egész, tehát a lisztet is beletesszük és jól összekeverjük majd besűrűsítjük vele a szószt.
Felforraljuk, ha nem lett elég sűrű még liszttel sűrűsítjük és ízlés szerint teszünk hozzá cukrot.
Jó étvágyat ! 🙂