Olcsó és egyszerű piskótatekercs elkészítése képekkel. A klasszikus sárgabarack lekváros piskótatekercs receptje.
Elkészítési ideje: 25 perc.
Hozzávalók: /1 piskótetekercshez/
4 tojás
4 ek. cukor
1 ek. vaníliás cukor
4 ek. liszt
½ doboz sütésálló sárgabarack lekvár
Piskótatekercs elkészítés:
- A tojásokat ketté választjuk.
- A 4 ek. cukrot az 1 ek. vaníliás cukorral össze daráljuk, majd kis tálba
teszünk 4 ek.-lal belőle, egy másik tálba 4 ek. lisztet.
- A tojásfehérjét a 4 ek. cukorral kemény habbá verjük majd a tojássárgáját és
a lisztet is lassabb fokozaton a robot gépünkkel össze dolgozzuk.
- Sütő tepsire sütőpapírt helyezünk és arra egyenletesen eldolgozzuk a
piskóta masszáját.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
Amikor kész, teszünk ki egy másik sütőpapírt és erre borítjuk a kész piskótát.
- A kész piskóta lapról leveszem a sütőpapírt, a piskótát megkenem a lekvárral
jó szorosan feltekerem és már lehet szeletelni.
A tetejét a maradék porcukorral megszórom.
Jó étvágyat😉
Érdemes mindjárt legalább még kettőnek nekikezdeni, mert egyet-kettőt térül-fordul az ember lánya, asszonya és már hűlt helye a piskóta tekercsnek. 🙂