Olcsó és egyszerű piskótatekercs elkészítése képekkel. A klasszikus sárgabarack lekváros piskótatekercs receptje.

Elkészítési ideje: 25 perc.

 

Hozzávalók:  /1 piskótetekercshez/

4 tojás

4 ek. cukor

1 ek. vaníliás cukor

4 ek. liszt

½ doboz sütésálló sárgabarack lekvár

 

Piskótatekercs elkészítés:

  •  A tojásokat ketté választjuk.
  • A 4 ek. cukrot az 1 ek. vaníliás cukorral  össze daráljuk, majd kis tálba

teszünk 4 ek.-lal belőle, egy másik tálba 4 ek. lisztet.

  • A tojásfehérjét a 4 ek. cukorral kemény habbá verjük majd a tojássárgáját és

a lisztet is lassabb fokozaton a robot gépünkkel össze dolgozzuk.

  • Sütő tepsire sütőpapírt helyezünk és arra egyenletesen eldolgozzuk a

piskóta masszáját.

  • Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.

Amikor kész, teszünk ki egy másik sütőpapírt és erre borítjuk a kész piskótát.

  • A kész piskóta lapról leveszem a sütőpapírt, a piskótát megkenem a lekvárral

jó szorosan feltekerem és már lehet szeletelni.

A tetejét a maradék porcukorral megszórom.

 

Jó étvágyat😉

Érdemes mindjárt legalább még kettőnek nekikezdeni, mert egyet-kettőt térül-fordul az ember lánya, asszonya és már hűlt helye a piskóta tekercsnek. 🙂