Hozzávalók 4 főre:

 

1,2 kg burgonya

6 db tojás

20 dkg szárazkolbász

10 dkg virsli a gyerekek kedvéért

3 dl  tejföl

só ízlés szerint

2 ek mustár

Elkészítés:

 

A burgonyát héjában megfőzzük, és a 6 db tojást is megfőzzük keményre.

Vékony karikákra vágjuk a burgonyát és a tojást is, ízlés szerint sózzuk.

Egy olajjal vagy zsírral  kikent tálba rétegesen belerakosgatjuk a hozzávalókat. 1 dl tejfölből és 2 ek. mustárból mártást készítünk kis vegetát is tehetünk bele ízlés szerint.

Először a burgonyát a tojást, majd a felszeletelt kolbászt rétegenként beletesszük a kikent tálba és minden réteg tetejére kenünk egyenletesen a mártásból.

A legtetejére pedig tejfölt kenünk egyenletesen.

Előmelegített sütőben 190 fokon aranybarnára sütjük.