1,2 kg burgonya
6 db tojás
20 dkg szárazkolbász
10 dkg virsli a gyerekek kedvéért
3 dl tejföl
só ízlés szerint
2 ek mustár
A burgonyát héjában megfőzzük, és a 6 db tojást is megfőzzük keményre.
Vékony karikákra vágjuk a burgonyát és a tojást is, ízlés szerint sózzuk.
Egy olajjal vagy zsírral kikent tálba rétegesen belerakosgatjuk a hozzávalókat. 1 dl tejfölből és 2 ek. mustárból mártást készítünk kis vegetát is tehetünk bele ízlés szerint.
Először a burgonyát a tojást, majd a felszeletelt kolbászt rétegenként beletesszük a kikent tálba és minden réteg tetejére kenünk egyenletesen a mártásból.
A legtetejére pedig tejfölt kenünk egyenletesen.
Előmelegített sütőben 190 fokon aranybarnára sütjük.