Rizskók, rizsfelfújt, rizskoch

 

Az eredeti, gyorsan és egyszerűen elkészíthető rizskók, rizsfelfújt, rizskoch recept képekkel, elkészítéséhez részletes leírással.

Rizskók, rizsfelfújt, rizskoch recept 4 személyre.  🙂

Hozzávalók:  

          1 l  tej

          25  dkg rizs

          4 db  tojás

          ½  citrom reszelt héja

          15 dkg  cukor

          1 csipet  só

          1 csom.  vaníliás cukor

          3 ek.  liszt

          ízlés szerint esetleg 4-5 ek  mazsolát

Elkészítés:

A tejet feltesszük a tűzhelyre, amikor elkezd forrni beletesszük a rizst,
1 csipet sót és a vaníliás cukrot. Készre főzzük és hagyjuk, hogy magába
szívja az összes tejet.

Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat a cukor felét és hagyjuk kihűlni.

A tojásokat külön választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a
sárgáját összekeverjük a maradék cukorral.

A kihűlt rizsünkbe bele keverjük a tojássárgákat majd óvatosan a
keményre vert tojásfehérjét és a 3 ek. lisztet is.( Esetleg a mazsolát is )

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Házi sárgabarack lekvárral,vanília pudinggal vagy csoki öntettel amit a
család apraja nagyja szeret 🙂 azzal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok 🙂

Esetleg ha van türelmünk, kedvünk, hagyjuk gyermekeinket is segédkezni a munkálatokban.