Rizskók, rizsfelfújt, rizskoch recept 4 személyre. 🙂
Hozzávalók:
1 l tej
25 dkg rizs
4 db tojás
½ citrom reszelt héja
15 dkg cukor
1 csipet só
1 csom. vaníliás cukor
3 ek. liszt
ízlés szerint esetleg 4-5 ek mazsolát
A tejet feltesszük a tűzhelyre, amikor elkezd forrni beletesszük a rizst,
1 csipet sót és a vaníliás cukrot. Készre főzzük és hagyjuk, hogy magába
szívja az összes tejet.
Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat a cukor felét és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat külön választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a
sárgáját összekeverjük a maradék cukorral.
A kihűlt rizsünkbe bele keverjük a tojássárgákat majd óvatosan a
keményre vert tojásfehérjét és a 3 ek. lisztet is.( Esetleg a mazsolát is )
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Házi sárgabarack lekvárral,vanília pudinggal vagy csoki öntettel amit a
család apraja nagyja szeret 🙂 azzal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok 🙂
Esetleg ha van türelmünk, kedvünk, hagyjuk gyermekeinket is segédkezni a munkálatokban.