Hozzávalók:

                  20 dkg rizs

                  1 l tej

                  1 cs vaníliás cukor

                  2-3 db fahéj

                  1 csipet só

                  cukor

                  cimet (fahéjas cukor),kakaó,vaj a tálaláshoz

Elkészítés:

        A rizst megmossuk és feltesszük főni az 1 l tejben.

        Ha felforrt, teszünk bele 1 csipet sót,  2-3 db fahéjat, és lassú tűzön

        forraljuk még egy picit, majd lefedjük és kis lángon hagyjuk párolódni tovább.

       Mielőtt megpuhulna teljesen beízesítjük tetszés szerint a vaníliás  

        és kristálycukorral

        Ezután el is zárjuk alatta a tüzet.

        Ha túl sűrű lenne, akkor keverjünk hozzá még egy kis tejet, a tetszés szerinti állag

        eléréséhez.

        Fahéjas cukorral vagy kakaóval tálaljuk, aki szereti még olvasztott vajjal is tálalhatja.