30 dkg csiperkegomba
2,5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 liter zöldségalaplé
1 dl tejföl
1 csapott evőkanál finomliszt
só, bors ízlés szerint
majoranna
A hagymát megtisztítjuk, a fokhagymával együtt, egészen apró kockákra vágjuk.A gombákat jól megmossuk és szeletekre vágjuk.
A vajat felmelegítjük, majd beleszórjuk a hagyma kockákat,megpirítjuk és rátesszük az előkészített gombaszeleteket.
Picit megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva felöntjük a zöldséges alaplével, és hagyjuk főni ekkor tesszük bele a majorannát is.
Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, forró levessel felhígítjuk, majd a takaréklángra vett levesbe öntjük.
Még egyet forralunk rajta.
Levesbetétnek párolt rizst használhatunk.
Jó étvágyat ! 🙂