Hozzávalók:

30 dkg csiperkegomba

2,5 dkg vaj

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 liter zöldségalaplé

1 dl tejföl

1 csapott evőkanál finomliszt

só, bors ízlés szerint

majoranna

                     

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, a fokhagymával együtt, egészen apró kockákra vágjuk.A gombákat jól megmossuk és szeletekre vágjuk.

A vajat felmelegítjük, majd beleszórjuk a hagyma kockákat,megpirítjuk és rátesszük az előkészített gombaszeleteket.

Picit megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva felöntjük a zöldséges alaplével, és hagyjuk főni ekkor tesszük bele a majorannát is.

Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, forró levessel felhígítjuk, majd a takaréklángra vett levesbe öntjük.

Még egyet forralunk rajta.

Levesbetétnek párolt rizst használhatunk.

          

            Jó étvágyat ! 🙂