Hozzávalók:

2 ek. olaj

600 g gyalult tök

1 kis csokor kapor

1 dl tejföl

3 ek. liszt

2 dl tej

2 dl víz

1 csipet só

ízlés szerint cukor

ízlés szerint ételecet

                     

Elkészítés:

A kaprot megmossuk, megszárítjuk és finomra vágjuk.

Az olajat egy lábasba tesszük amikor felforrósodott a kapor felét bele tesszük, majd ha megfonnyadt akkor a gyalult tököt tesszük hozzá.

Tejjel, vízzel felöntjük ízesítjük sóval, cukorral ízlés szerint.

Még 15 percig főzzük, majd hozzá öntjük a tejfölt.

Liszttel, tejjel habarást készítünk, ezt is bele öntjük a maradék kaporral együtt, és 5 percig főzzük még.

Ízesítjük esetleg még ecettel.

          

Jó étvágyat ! 🙂