Hozzávalók:

Gombóchoz :

  •              750 g tehéntúró
  •              150 g búzadara
  •              3 db tojás
  •              1 csipet só
  •              200 ml tejföl
  •              100 g zsemlemorzsa
  •              10 teáskanál porcukor
 

Öntethez :

  •               2 dl tejföl
  •               6 dkg vaníliás cukor
  •               1 kk. citromlé
  •               2 dkg kristálycukor
Elkészítés:

 

A túrót villával először törjük össze , majd a búzadarával, a tojásokkal és egy csipet sóval, egy tálban fakanállal jól keverjük össze.  

Egy órát állni hagyjuk, hogy a búzadara jól felpuhuljon.

A zsemlemorzsát kicsit megpirítjuk egy serpenyőben, majd félre tesszük.

Forraljunk enyhén sós vizet, vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük lobogó vízbe. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, halásszuk ki őket és forgassuk át pirított zsemlemorzsában.

Tejföllel leöntve, porcukorral megszórva tálaljuk vagy készítünk hozzá egy szuper gyors és egyszerű öntetet ami nem utolsó sorban finom is.

Az öntethez valókat összekeverjük és már kész is az ínycsiklandóan finom öntet ,amivel a gyerekek még jobban imádják a túrógombócot. 🙂