Hozzávalók:

  • 8 dkg vaj
  • 1 kg zöldborsó
  • 7 ek liszt
  • 1,5 l tej
  • só, cukor ízlés szerint

                     

Elkészítés:

  • A vajon feltesszük a borsót párolni, puhulni fedő alatt. Nagyon kevés vizet is önthetünk hozzá, nehogy leégjen.
  • Amikor megpuhult a borsónk, beleöntjük a tejet, de előtte vegyünk ki a tejből 2 dl, hogy azt a liszttel majd összekeverjük  (ezzel fogjuk besűrűsíteni a főzeléket).
  • Sóval, cukorral ízesítjük ízlés szerint, amikor összeforrt és biztos puha a borsónk , akkor hozzá önthetjük a lisztes tejes keverékünket.
  • Ezt hagyjuk lassú tűzön felforrni .
  • Tálalás előtt még kóstoljuk meg nem kell-e utó ízesíteni.

Tipp:
Tükörtojással,fasírttal nagyon laktató ételt kapunk.

          

Jó étvágyat ! 🙂