Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 1 kg zöldborsó
- 7 ek liszt
- 1,5 l tej
- só, cukor ízlés szerint
Elkészítés:
- A vajon feltesszük a borsót párolni, puhulni fedő alatt. Nagyon kevés vizet is önthetünk hozzá, nehogy leégjen.
- Amikor megpuhult a borsónk, beleöntjük a tejet, de előtte vegyünk ki a tejből 2 dl, hogy azt a liszttel majd összekeverjük (ezzel fogjuk besűrűsíteni a főzeléket).
- Sóval, cukorral ízesítjük ízlés szerint, amikor összeforrt és biztos puha a borsónk , akkor hozzá önthetjük a lisztes tejes keverékünket.
- Ezt hagyjuk lassú tűzön felforrni .
- Tálalás előtt még kóstoljuk meg nem kell-e utó ízesíteni.
Tipp:
Tükörtojással,fasírttal nagyon laktató ételt kapunk.
Jó étvágyat ! 🙂